Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Tilskud til planteavl

Tilskud til planteavl

Med 30 millioner i puljer er der lidt at hente på tilskudsområdet vedrørende planteavl, og det uanset om du er økologisk eller konventionel planteavler.

Der er afsat henholdsvis 15 mio. kr. til økologisk produktion og 15 mio. kr. til konventionel produktion.

ØKOLOGISK PRODUKTION

Den eneste teknologi økologerne kan søge tilskud til, er nedfældning af gylle i voksende korn og blandsæd. Ansøgerne prioriteres efter mængden af udbragt gylle ifølge seneste gødningsregnskab.

KONVENTIONEL PRODUKTION

Til konventionel planteavl kan der søges tilskud til 6 forskellige teknologier, der alle skal reducere pesticidforbruget. Hvilke teknologier, du kan søge til afhænger af de afgrøder, du har i seneste grundbetalingsansøgning. Fx kan sensorbaseret ukrudtssprøjte kun søges på baggrund af arealer med kartofler, majs og roer, mens autostyring og sektionsafblænding af sprøjte kan søges på baggrund af arealer med korn, raps, frøafgrøder, kartofler, roer, bælgsæd, majs, græs og kløver.

Radrensere kan søges til 3 afgrødekategorier majs og roer, kartofler eller korn, raps og bælgsæd.

Ukrudtsstrigle kan søges til kornafgrøder.

Vær opmærksom på, at disse teknologierne kun kan søges til konventionel drift. Husk også på, at du i 3 år fra et eventuelt tilskud er udbetalt, skal fortsætte med mindst samme størrelse areal for ikke at risikere at blive mødt med et krav om tilbagebetaling af tilskuddet.

Du må gerne søge tilskud til flere forskellige teknologier og til flere enheder af samme teknologi.