Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Miljøteknologi

Miljøteknologi

Vejledningen til årets pulje til miljøteknologitilskud er netop blevet offentliggjort. Overordnet set kan du søge inden for 3 grene, nemlig fjerkræ, gartneri og planteavl.

Puljen er åben for ansøgninger fra 3. august til 2. oktober 2018. Der kan søges om tilskud til investeringer på op til 5 millioner pr. CVR-nr. Der kan søges tilskud til flere forskellige indsatsområder på én gang. Det kræver dog separate ansøgninger, der hver især lever op til kravene om mindsteinvesteringer og et samlet loft på 5 mio. kr.

Vær opmærksom på, at der skal bruges to tilbud på det, du ønsker tilskud til. Disse tilbud skal være direkte sammenlignelige. De skal være fra ikke-afhængige parter og i øvrigt leve op til en række formelle krav. Dette kan du forberede inden ansøgningen indsendes.

Derudover ligner puljen på mange måder det, vi kender fra tidligere år.

Både på planteavl og fjerkræ er teknologierne delt op på hhv. konventionel og økologisk drift, og det er ikke muligt at skifte fra den ene driftsform til den anden under projektperioden eller i opretholdelsesperioden. Det betyder, at har du søgt og fået tilskud som økolog, skal du i 3 år fra tilskuddet er udbetalt fortsætte som økolog hvis ikke du vil risikerer, at tilskuddet skal betales tilbage.

VEJLEDNING OG TILSKUDSSTØRRELSE

I vejledningen er der en liste over de teknologier, der kan søges tilskud til. Står dit ønske ikke på listen, kan du ikke søge tilskud i årets pulje.

Der gives tilskud til 40 % af de udgifter, der relaterer sig direkte til investeringen, det vil sige til selve teknikken og den nødvendige installation. Husk, der gives kun tilskud til nyt udstyr.

MED TILSKUD FØLGER DER FORPLIGTIGELSER

Det er stadig et krav, at det er dig som tilsagnshaver, der står for projektet og modtager alle fakturaer. Du skal kunne vise, at der er betalt for varerne. Desuden skal du kunne dokumentere, at du har overholdt tilbudslov, skiltningskrav osv.

Vil du vide mere om tilskudsmulighederne, kan du finde de forskellige områder her: