Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Lån et temperaturspyd

Lån et temperaturspyd

Temperaturspyd kan anvendes til at sikre kvaliteten af dit korn efter oplagring samt være med til at optimere udbyttet af ukrudtsbekæmpelse og såning af dine marker.

Med et temperaturspyd kan du være på forkant og forhindre vækst af fx lagersvampe i kornet. Du kan også forebygge andre sygdomme i dine høstede afgrøder ligesom du kan finde det optimale tidspunkt for såning og ukrudtsbekæmpelse

Temperaturspyd giver værdifuld viden

Spyddene kan som skrevet anvendes til at måle temperaturen i fx høstede afgrøder som korn, raps eller frø, i en kartoffel-/roekule eller i jorden.

Desuden kan spyddene måle jordtemperaturen, der er aktuel i forbindelse med vurdering af det optimale tidspunkt for såning af fx majs eller anvendelse af et temperaturafhængigt ukrudtsmiddel.

Der er kun få målestationer for jordtemperatur i hele landet, og det er derfor en fordel at kunne supplere oplysningerne med data fra kendte kolde og varme lokaliteter i lokalområdet.

Anvendelsesmulighederne er mange.

Overvågning direkte i hjemmet

Temperaturen for hvert spyd overvåges via en hjemmeside, hvor det er muligt både at se den aktuelle temperatur samt udviklingen over tid.

Det er muligt at sætte alarmindstillinger på, så man kan få startet beluftning af sin høst i rette tid. Der sendes en mail med alarm, hvis temperaturen kommer uden for det ønskede temperaturinterval.

Data bliver sendt trådløst, og der kræves mobildækning for at spyddene kan sende data.

Vil du låne et temperaturspyd?

I planteavl har vi fem temperaturspyd. Temperaturspyddene kan lånes ved henvendelse i planteavlsafdelingen. Kontakt os, og lad os finde ud af, hvordan du succesfuldt kan udnytte temperaturspyddet.