Opbevaring
Opbevaring af spildevandsslam
Spildevandsslam må ikke opbevares i markstak. Forbuddet gælder både slam fra offentlige spildevandsanlæg og andre typer af industrielt fremkommet spildevandsslam, fx fra slagterier, mejerier mv.
Praksis er dog, at midlertidig opbevaring i marken af slam til jordbrugsformål er tilladt i forbindelse med omladning fra transportvogn til spredningsmateriel. Det forudsætter dog, at affaldet ikke giver anledning til grund- eller overfladevandsforurening eller gener for naboer. Ifølge praksis bør den midlertidige opbevaring ikke strække sig ud over 14 dage.
Flydende typer spildevandsslam må ikke opbevares midlertidig i marken, men skal køres direkte til spredning. Definitionen på, hvornår slam er “fast” eller “flydende” går på om slammet/affaldet bevarer sin form ved placering i en stak, dvs. stakken ikke fylder ud.


Inden- og udendørs opbevaring af halm
Beredskabsstyrelsens tekniske forskrifter om afstandskrav og brandsikringskrav gælder ved blot 10 m3 halm i det fri samt ved over 1.000 m3 halm i en bygning. 10 m3 halm i det fri svarer til 2-3 bigballer og 1.000 m3 halm indendørs svarer til ca. 250-260 bigballer af storballetypen.
Ud over brandrisikoen kan der også være forsikringsmæssige aspekter i tilfælde af, at reglerne er overtrådt. Du finder flere information om opbevaring af halm på følgende links:
Handelsgødning
Opbevaring i maskinhaller, halmlader og andet er en farlig cocktail i tilfælde af brand. Kolding Kommune har derfor udarbejdet en vejledning til landmænd, der fortæller om de forholdsregler, der skal tages når handelsgødningen skal opbevares.

Undgå bøvl med kommunen, kontakt os
Ved et miljøtilsyn vil kommunen ofte tjekke, at der er en miljømæssig forsvarlig opbevaring og håndtering af kemikalier. Det er derfor vigtigt, at du har 100 % styr på kravene til opbevaring af kemikalier, aske, olie m.m.
Er du i tvivl, så kontakt os og få den rette rådgivning.


