Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

ESG - Environment

E for Environment?

Environment er kort oversat miljø og handler om, hvordan virksomheden arbejder med at sænke belastningen af miljø og klima.

Environment // klima, natur & biodiversitet samt vand- og luftkvalitet

Miljø er et stort område, og mange forskellige faktorer spiller ind. Fx handler det om at dokumentere, hvordan landbruget arbejder med at opnå klimamålene. Det handler også om bevarelse og forbedring af biodiversiteten på din ejendom. Og så handler det om at have fokus på, hvordan din virksomhed belaster og kan reducere sin påvirkning af vandmiljø, luftbårne emissioner som ammoniak og lugt og reduktion af støj.

I dag har de fleste bedrifter i forvejen fokus på mange af disse temaer, så brug ESG som et værktøj til at få nedskrevet disse tiltag i din ledelsesrapport. Det gør bæredygtigheden af din virksomhed synlig overfor omverdenen og er med til at efterleve de krav, som den finansielle sektor efterspørger i højere og højere grad.

RISE Bæredygtighedsanalyse

En af vejene til at gå mere i dybden med ESG kan være at få udarbejdet en RISE-analyse, som kan være en bærende del af dit E. Rise er et internationalt anerkendt strategisk værktøj til at arbejde med bæredygtigheden på virksomheder. Der findes RISE værktøjer, som specielt er målrettet landbrug og derfor også din ejendom.

Helt konkret handler det om at måle graden af bæredygtighed i en bredere kontekst på din virksomhed inden for en række områder som miljø, ledelse, økonomi, arbejdsvilkår og livskvalitet mv. RISE handler også om at iværksætte målrettede handlingsplaner.