Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Udviklingsdag Syddansk Økologi

AFLYST Udvikling af økologisk landbrugsproduktion

For at sikre, at vi fortsat har en stærk økologisk landbrugsproduktion i Danmark, skal vi hele tiden udvikle os. Forbrugerne stiller større og større krav til den økologiske produktion, og dem vil vi gerne leve op til.

Samtidig er det helt afgørende, at forbrugerne finder produktionsformen troværdig, og at de har tillid til os økologiske landmænd.

På denne temadag, torsdag d. 23. september 2020 bliver du informeret om nye initiativer, der er på vej, og du får inspiration til at omsætte de nye initiativer til tiltag på din egen bedrift.

Du får info om nuværende og kommende principper bag den økologiske landbrugsproduktion. Desuden får du bud på, hvordan vi sammen og hver især kan være med til at udvikle økologien på vores bedrifter, så vi altid er på forkant med forbrugernes ønsker.

TAG EN JORDPRØVE MED

Undervejs på dagen laver vi en lille praktisk test af kulstofindholdet i jord fra din ejendom. Du skal derfor medbringe en jordprøve fra én af dine marker. Du får mere info herom, når du har tilmeldt dig.

PROGRAM

kl. 9.30 Kaffen er serveret

Jordprøver afleveres til analyse.

kl. 10.00 Velkomst, præsentation og dagens program v/ Aase Holmgaard, Syddansk Økologi og Sven Hermansen, SEGES Økologi Innovation

Nuværende og kommende principper i den økologiske landbrugsproduktion

Anders Stensgaard, medlem af sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, Økkologi og Sven hermansen, SEGES Økologi Innovation.
Anders Stensgaard er direktør og medejer af Stensgaard Landbrug ApS ved Frederikshåb. Produktionen består af 650 ha økologisk landbrug med hovedsageligt spisekartofler og fremavlskorn.

Med dette oplæg får du en god forståelse for den økologiske tankegang og fundament. Samtidig får du indblik i de forandringer, som erhvervet selv vil sætte i gang for fortsat at kunne følge med samfundets krav til udvikling af den økologiske fødevareproduktion, og som bidrager til at skabe tillid til forbrugerne.

Fx.

  • Recirkulering og udfasning af konventionel gødning og halm
  • Krav om beskyttelse og udvikling af naturværdier
  • Markpalner, der bidrager til kulstofbinding
  • Udfasning af fossile brændstoffer
  • Klima, hvordan vil den økologiske produktion sætte sig på denne dagsorden?
kl. 12.00 Pause

Udfordringer, som forbrugerne forventer, at vi løser (kort video)
Per Vesterbæk, afdelingsleder, Markedsanalyser, forbrugerøkonomi & statistik, Landbrug & Fødevarer

Forbruger- og markedstrends set fra Valsemøllens synsvinkel
Charlotte Clausen, Brand Manager, giver et indblik i de forandringer, virksomheden ser komme i forhold til udvikkling af produktsortiment m.v.

kl. 12.45 Frokost
  Tiltag i din virksomhed

Sven Hermansen, SEGES Økologi Innovation, guider os igennem eftermiddagens program, hvor vi arbejder med, hvad forbrugernes krav og de nye principper betyder for dig og din bedrift.

Du får faglig viden om hvert af følgende tre emner samt infom om tiltag, der kan støtte dig i forandringerne hjemme hos dig.

  • Kulstof i jorden - kulstofpositive markplaner
    Herunder svar på analysen, der blev igangsat tidligere på dagen
    v/ Anne Mette Fruekilde, økologikonsulent, Syddansk Økologi
  • Muligheder med biogas og græsproduktion
    v/ Heinrich Lüllau, driftsøkonomikonsulent, Syddansk Økologi
  • Biodiversitet på den økologiske ejendom
    v/ Andrea Oddershede, specialkonsulent, SEGES
kl. 15.00 Tak for i dag

PRIS

Det er gratis at deltage. Fonden for Økologisk Landbrug finansierer dagen.

TILMELDING

Du kan tilmelde dig her ->

Eller du kan sende en sms, skrive en mail eller ringe til Karen Tegllund på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller t: +45 2171 7766.

Efter d. 10. september, er din tilmelding bindende.