Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Planteavlen 2020

Planteavlen 2020

Når vi mødes til planteavlens dag onsdag d. 29. januar, skal du høre om præcisionsjordbrug, den kommende sæsons strategier for svampe, vækstregulering og meget mere.

Igen i år har planteavlsafdelingen formået at sætte et spændende program. Vi lægger hårdt ud med at sætte fokus på præcisionsjordbrug, hvor alle kan være med - også dig, og fortsætter med den mere traditionelle del af planteavlen.

Som nævnte handler første del om præcisionsjordbrug. Her kan du blandt andet stifte bekendtskab med landmand Jens Lei, der har været i gang med denne form for jordbrug i mere end 10 år. Hør også landmand Flemming Bang fortælle om et spændende pilotprojekt, der fx skal klarlægge, om præcisionsjordbrug kan bane vejen for færre efterafgrøder.

I anden del sætter vi fokus på den mere traditionelle del af planteavlen. Vi tager dig med på rundtur omkring svampestrategier, afgrødeforsikringer, målrettet reguleringer og ikke mindst en sidste opdatering på sådemonstrationen SÅdysten 2019.

Tilmeld dig planteavlen 2020 nederst på siden - vi glæder os til at se dig.

PROGRAM DEL 1 | PRÆCISIONSJORDBRUG, HVOR ALLE KAN VÆRE MED

kl. 17.00
PRÆCISIONSJORDBRUG BEHØVER IKKE AT KOSTE EN BONDEGÅRD
Jens Lei har været i gang med præcisionsjordbrug i mere end 10 år. Kom og hør om hans begynderfejl samt erfaringer og holdninger til, hvordan han vil gøre, hvis hans skulle starte forfra i dag.
v/ Præcisionslandmand Jens Lei, Sønderborg med 480 ha planteavl og svineproduktion
  ER DER PENGE I DET?
Vi fremlægger de nyeste forsøgsresultater inden for svampe, vækstregulering og gødskning fra såvel egne som landsforsøg inden for præcisionsjordbruget
v/ Planteavlskonsulent Henrik Kjærgaard Rasmussen, KHL
  PILOTPROJEKT SKAL BLANDT ANDET BANE VEJEN FOR FÆRRE EFTERAFGRØDER
Flemming Bang deltager lige nu i et 3 årigt pilotprojekt omkring præcisionsjordbrug i samarbejde med Landbrugsstyrelsen. Projektet skal blandt andet klarlægge om præcisionsjordbrug kan bane vejen for færre efterafgrøder. Hør om Flemmings og hans planteavlskonsulents erfaringer samt hvor de har fundet de lavest hængende frugter?
v/ Landmand Flemming Bang, Rødding & Planteavlskonsulent Henrik Muldvad Madsen, KHL
kl. 18.30 SANDWICH + ØL/VAND

PROGRAM DEL 2 | DET TRADITIONELLE PLANTEAVLSMØDE

kl. 19.00
VELKOMMEN
v/ Formand for Fokusgruppe Planteavl Ole Frederiksen og Planteavlschef Anders S. Musse
  DET VÅDE EFTERÅR HAR SAT SINE SPOR I MARKERNE
Hvordan griber vi foråret an med hensyn til isåning/omsåning, gødskning samt en effektiv ukrudtsbekæmpelse med den variation, vi aktuelt har i markerne?
v/ Planteavlskonsulent Henrik Muldvad Madsen, KHL
  ER AFGRØDEFORSIKRINGER VEJEN FREM?
Et pilotprojekt har taget temperaturen på afgrødeforsikringer. Skal vi fremadrettet kunne forsikring os mod voldsomme vejrhændelser?
v/ Planteavlskonsulent Lisbeth Møller Kjær, KHL
  MÅLRETTET REGULERING
De nye krav til målrettet efterafgrøder har bevirket, at nogle landmænd fremadrettet kan få over 50 % efterafgrøder på deres ejendom. Men vidste du, at der faktisk er en lang række virkemidler, der kan bruges i kombination eller som erstatning for efterafgrøderne? Vi prøver at giver et hurtigt og ”enkelt” overblik over mulighederne.
v/ Planteavlskonsulent Britt Damgaard Lauritsen, KHL
  SIDSTE NYT FRA SÅDYSTEN 2019
KHL afholdt i efteråret 2019 en stor sådemonstration med 17 forskellige såmaskiner, der etablerede hvede i to vidt forskellige dyrkningssystemer. Vi benytter aften til at kigge tilbage og fremlægge de nyeste resultater fra marken.
v. Planteavlskonsulent Henrik Kjærgaard Rasmussen, KHL
kl. 20.10 LAGKAGE OG KAFFE
  SVAMPESTRATEGIER TIL DEN KOMMENDE VÆKSTSÆSON
Svampemidlet Balaya er meget tæt på en endelig godkendelse, og vil ændre svampestrategierne i vores vintersæd radikalt i forhold til tidligere år. Men hvad siger årets forsøg, og hvad gør vi, hvis godkendelsen af Balaya glipper?
KHL giver deres anbefalinger til den kommende sæson.
v/ Planteavlskonsulent Anders S. Musse, KHL
  VINTERRAPS, HVAD BETYDER EN ATTRAKTIV AFREGNINGSPRIS PÅ DYRKNINGSSTRATEGIEN I FORÅRET?
Aktuelt handles raps 2020 til et niveau, vi ikke har set de seneste 3 år. Desværre står ikke alle marker i en super kondition, så hvor skal indsatsen lægges?
v/ Planteavlskonsulent Morten Knutsson, KHL
  MINIVÅDOMRÅDER, NU KØRER DET
Minivådområderne er et meget centralt virkemiddel i vandplanerne, vi som erhverv skal have sat i værk. Der har været bump på vejen til at få de første projekter godkendt, men nu har ministeren lovet grønt lys. Aksel fortæller om sidste nyt fra vandkanten.
v/ Oplandskonsulent Aksel Ravn, KHL
kl. 21.40 TAK FOR I AFTEN
Traditionen tro slutter vi af med en kold øl/vand.

PRAKTISK INFORMATION

Dato: Onsdag d. 29. januar 2019 kl. 17.00 (del 1) og kl. 19.00 (del 2)

Hvor: KHL, Niels Bohrs Vej 2, 6000 Kolding

Pris: Kr. 125,- pr. person pr. del.

TILMELDING | SENEST D. 27. JANUAR 2020

Igen i år har du mulighed for at tilmelde dig hele arrangementet (del 1 & 2) eller del 2 (aften). Kryds af i tilmeldingsskemaet.

 1. Fornavn:*
  Invalid Input
 2. Efternavn:*
  Please let us know your name.
 3. E-mailadresse:*
  Please let us know your email address.
 4. Mobil:*
  Invalid Input
 5. Antal personer:*
  Invalid Input
 6. Jeg ønsker at deltage i:*
  Invalid Input
 7. Hvor har du hørt eller læst om arrangementet? Sæt gerne flere X'er:*
  Invalid Input