Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Muldvarpekurser

Muldvarpekurser

Har du problemer med muldvarpe eller mosegrise, så tag et kig her. Institut for Agroøkologi holder nemlig giftkurser i bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise med fosforbrinteudviklende midler.

Fosforbrinteudviklende pellets lægges ned i dyrenes gangsystemer, og er de rigtig lagt, kan du opnå særdeles gode resultater. Vær dog opmærksom på, at midlet ikke må anvendes i økolgiske jordbrug. For at benytte og kunne købe midlet, kræver det, at du har gennemgået og bestået et kursus med et tilfredsstillende resultat.

Kurset er kun for dig og eventuelle ansatte, der erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse på egen bedrift eller erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse for andre. Det betyder, at den typiske deltager på kurset er landmand, gartner, greenkeeper eller personer med ansvar for grønne områder ved beboelser, virksomheder og offentlige arealer.

INDHOLD

Kurset omfatter en gennemgang af de fosforbrinteudviklende midlers virkemåde og toksikologi samt alle relevante bestemmelser vedrørende køb, opbevaring, brug m.v. i forbindelse med bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise.

Den eksisterende lovgivning om kommunal bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise gennemgås ligeledes.

Endvidere omfatter kurset en gennemgang af muldvarpens og mosegrisens biologi, der har særlig betydning for tilrettelæggelse og gennemførelse af en fornuftig og effektiv bekæmpelse.

Kurset afsluttes med en skriftlig prøve. Denne prøve skal bestås før, man på Miljøstyrelsens hjemmeside kan lade sig registrere, og dermed få udstedt autorisationen til køb og brug af fosforbrinteudviklende midler til bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise. Autorisationen koster kr. 230,- for en 5-årig periode, som betales til Miljøstyrelsen.

Det skal bemærkes, at dette kursus kun giver adgang til brug af fosforbrinteudviklende pellets til bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise.

TID OG STED

  • Mandag d. 24. februar i Køge
  • Tirsdag d. 25. februar i Aarøsund v/Haderslev
  • Onsdag d. 26. februar i Horsens
  • Torsdag d. 27. februar i Aalborg
  • Fredag d. 28. februar i Viborg
  • Mandag d. 2. marts i Flakkebjerg v/Slagelse

Den nødvendige registrering af deltagere er åben fra kl. 9.00, mens selve kurset foregår fra kl. 10.00 til kl. 16.00.

PRIS

Kursusafgiften er kr. 3.500,00 inklusive moms pr. deltager. I beløbet er endvidere inkluderet forplejning i form af formiddagsbrød, frokost m/øl/vand, eftermiddags-kaffe/the og kage under kurset.

TILMELDING

Tilmelding og betaling sker via www.muldvarpekursus.dk, hvor du også kan læse mere om selve kurset, afbudsregler og meget mere.

/ Henrik Skovgård, Seniorforsker