Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Bedriftsbesøg om hestebønner

Er hestebønner noget for dine køer?

Fokusgruppe kvæg sætter fokus på produktion af hestebønner og fodring med hestebønner til malkekøer tirsdag d. 5. november 2019

Det gør vi med et bedriftsbesøg hos mælkeproducent Holger Hedelund Povlsen ved Skanderborg. Holger Hedelund Povlsen har nemlig de senere år anvendt hestebønner som erstatning for sojaskrå til fodring af sine malkekøer – og det med stor succes.

Ved selv at dyrke sine hestebønner sparer Holger Hedelund Povlsen på indkøb af protein, og hans indtjening bliver dermed også mindre følsom over for de prisudsving, der er på markedet. Det, sammen med en god ydelse og sundhed, giver Holger Hedelund Povlsen én af landets højeste selvforsyningsgrader og en bedre bundlinje.

DYRKNING AF HESTEBØNNER TIL FODER

Populariteten for dyrkning af hestebønner blandt landmænd har været svingende de senere år blandt andet som følge af varierende udbytter. Trods det er der gode erfaringer med hestebønner til fordring og det skyldes blandt andet, at man helt eller delvist kan droppe importeret soja i foderet til eksempelvis malkekøer.

Vælger du at dyrke hestebønnerne selv og bruge dem til foder, gavner det også klimaet. Når de dyrkes lokalt, bidrager du til øget bæredygtighed ved at dyrke proteinerne der, hvor de afsættes, nemlig i foderet på bedriften.

Hestebønner er en som sagt en oplagt afgrøde, hvis du ønsker at være selvforsynede med protein i foderet.

PRAKTISK INFORMATION OG TILMELDING

Bedriftsbesøget holdes tirsdag d. 5. november 2019. Vi mødes hos KHL kl. 10.00, og kører i egne biler op til Holger Hedelund Povlsen ved Skanderborg. Adressen er: Holger Hedelund Povlsen, Lindbjergvej 6, Ejer, 8660 Skanderborg. Vi forventer at være retur igen ca. kl. 14.30.

Vi giver frokost samt øl/vand.

Det er gratis at deltage, men vi vil alligevel gerne have din tilmelding senest mandag d. 4. november 2019 kl. 12.00.

Tilmeld dig her

 1. Navn:*
  Please let us know your name.
 2. E-mailadresse:*
  Please let us know your email address.
 3. Mobil:*
  Invalid Input
 4. Antal personer:*
  Invalid Input