Juridiske forhold

8 juridiske forhold, du skal kende

Som virksomhedsejer skal du have kendskab til en stor del af den danske lovgivning. Her kan du læse om ejendomshandel, ansættelses- og lejeret, selskabsret, uoverensstemmelser, generationsskifte m.m.

Som eksperter inden for det juridiske område har vi fokus på lovgivningen, og hvad der er bedst for dig i den givne situation. Hos os får du personlig sparring og rådgivning om juridiske forhold, der har betydning for dig.

Vi har udvalgt 8 emner, der burde interessere dig, og givet en ganske kort beskrivelse af disse. Du er altid velkommen til at kontakte os og få svar på dine spørgsmål – også om andre juridiske forhold.

1. Handel med fast ejendom

Ejendomshandel kan være kompliceret – og nemt. Uanset om du er køber eller sælger, om det er en familiehandel eller udstykning af et grundstykke er det vigtigt, du får fremskaffet de korrekte dokumenter, forstår dem og kan agere ud fra dem.

Er du det mindste i tvivl, kan du kontakte en advokat, der kan berigtige handlen, stå for tinglysning og ikke mindst gennemgå handlens dokumenter.

2. Ansættelsesret

Måske har du ansatte i din virksomhed. De er omfattet af de regler, der gælder for ansatte lige fra lovgivningen til eventuelle overenskomster. Sørg for at have et indgående kendskab til disse regler, ligesom du skal vide, hvordan du indgår og udarbejder ansættelsesaftaler og opsiger ansættelsesforholdet.

Juridske forhold lejeret

3. Lejeret

Ejer du en bolig – måske flere, og/eller udlejer du ejendomme, skal du have kendskab til lovgivningen på området. Du skal vide, hvordan lejeaftaler indgås, kunne behandle uoverensstemmelser, opsige lejer, sende rykkerskrivelse ifm. manglende betaling af husleje og meget mere.

4. Selskabsret

Hav styr på din selskabsform, og er du det mindste i tvivl, så find ud af, hvor du kan få denne viden. Kontakter du os, kan vi fortælle dig om de forskellige selskabsformer, udfordringen ved øget vækst, generationsskifte og meget mere.

5. Tvister og retssager

Uoverensstemmelser og konflikter er der ingen, der ønsker sig, men somme tider kan de ikke undgås. Sørg for at vide, hvor du kan hente juridisk hjælp inden sagen kommer ud af kontrol. Dermed får du en bedre afslutning på en måske vanskelig sag.

6. Ægtepagt og testamente

Du bliver nødt til at forholde dig til eventuel sygdom, ulykke og skilsmisse. Det har alt sammen indflydelse på din virksomhed, og derfor skal du tage dine forholdsregler. Få udarbejdet en ægtepagt, skrevet et testamente eller kontakt en advokat, der kan rådgive dig i din specifikke situation.

Juridiske forhold - erhverv
Juridiske forhold - erhverv

7. Sager mod offentlige myndigheder

Er du kommet i klemme ved kommunen eller måske SKAT, kan det være svært at snakke/skrive sig til en løsning, alle parter kan acceptere. Derfor kan det være en god idé med juridisk hjælp til at komme videre, og få en god afslutning på problemet.

8. Generationsskifte

At gennemføre et generationsskifte er en stor beslutning, og kræver energi og overblik. Derfor er det en god ide at forberede generationsskiftet i god tid, og få styr på økonomi, skatteforhold, finansiering og andre juridiske forhold som fx ægtepagt, testamente mv.

Kontakt os

Er du ejer af en håndværksvirksomhed, frisør, bager eller anden mindre eller mellemstor virksomhed, kan du drage fordel af vores viden om juridisk rådgivning. Vi rådgiver med dig i centrum, er nemme at få fat på – og så har vi fingeren på det danske erhvervsliv.

Mette Hjøllund-Jensen

Mette Hjøllund-Jensen

Advokat

Lars Rafn

Lars Rafn

Advokat (L)